iPhone X vs Galaxy Note 8 la proba de viteză – avantaje și dezavantaje pentru ambele telefoane

- Adrian Ungureanu
602

iPhone X și Galaxy Note 8 au fost supuse testelor de durabilitate și de rezistență la căzături, dar a venit timpul să vedem care este diferența dintre cele două telefoane în ceea ce privește performanțele hardware.

Mai jos veți găsi două clipuri care mi se par foarte relevante. În ceea ce privește viteza de deschidere a aplicațiilor, în ambele iPhone X a arătat că este de departe cel mai rapid dintre cele două. Secvența de încărcare a aplicațiilor este mult mai rapidă pe iPhone X, iar aici avantajul este dat de procesoarele Apple A11 Bionice, care în mod evident sunt mai puternice decât modelele Snapdragon 835 de la Qualcomm cu care este echipat Galaxy Note 8.

Pe parcurs Galaxy Note 8 încetinește, în timp ce iPhone X nu dă semne de oboseală. Dar iPhone X are și el dezavantajele sale. Iar aici, telefonul de la Samsung iese în evidență prin capitolul cu care compania sud-coreeană s-a lăudat mereu, multitasking-ul. Capacitatea de a ține deschide mai multe aplicații deschise în același timp este net superioară pe Galaxy Note 8, în timp ce iPhone X pentru a deschide rapid aplicații noi, le închide pe cele deschide anterior. Din ce văd, cam 4 aplicații importante rămân operaționale pe iPhone X, în timp ce pe Galaxy Note 8 niciuna nu este închisă. Dar aici este dată de diferența mare de RAM dintre cele două telefoane. Galaxy note 8 are 6GB memorie RAM, în timp ce iPhone X are doar jumătate, adică 3GB de RAM.

Așadar, dacă vrei ca un telefon care să-ți deschidă rapid orice aplicație iPhone X este alegerea cea mai bună. Nu există îndoială. Dacă ești multitasker, treci tot timpul între aplicații, din Facebook, în Messenger, în aplicația de cameră, mai intri pe browser-ul de internet, dar mai privești și un clip pe YouTube, atunci, iPhone X nu te poate ajuta, în timp ce Galaxy Note 8 va oferi continuitate pentru toate aplicațiile deschise.

Deci, alegerea dintre cele două telefoane poate fi făcută după modul de utilizare. Sau dacă ești fan Apple sau Samsung. În rest ambele sunt telefoane excepționale și extrem de scumpe.