iPhone X afectează deja numărul de precomenzi pentru iPhone 8 și 8 Plus

- Adrian Ungureanu
355

Era de așteptat ca foarte multă lume să se îndrepte către telefonul despre care s-a vorbit un an întreg, adică iPhone X, cel mai puternic și cel mai interesant telefon produs de Apple din toate timpurile.

La finele săptămânii trecute, un analist american, Gene Munster afirma că lansarea târzie a lui iPhone X, adică la începutul lunii noiembrie (precomenzile încep de 27 octombrie), va afecta vânzările Apple în al patrulea trimestru al acestui an.

Acum, firma de brokeraj KGI Securities, vine să confirme că precomenzile de iPhone 8 și 8 Plus care au început în mai multe țări vineri (15 septembrie) sunt deja afectate de faptul că majoritatea fanilor Apple așteaptă mai întâi să vadă iPhone X.

Compania nu a oferit cifre pentru a vedea care este impactul deocamdată, dar cu siguranță va fi unul important. Pentru că, așa cum spunea Gene Munster, chiar și cei care vor iPhone 8 și 8 Plus vor prefera să aștepte să vadă cum arată iPhone 8, înainte de a cumpăra un nou telefon de la Apple.

Să fie oare o primă greșeală în strategia de vânzări a celor de la Apple sau este doar o conjunctură nefericită din cauza problemelor de producție? Cine știe? Dar începe să pară că Apple va avea de suferit la finalul acestui an. Dar sunt șanse mari să recupereze în primul trimestru din 2018.