iPhone-ul cu LCD de 6.1 inci, nu va mai avea 3D Touch, ci un nou panou cu senzori

- Adrian Ungureanu
424

Majoritatea zvonurilor despre Apple indică faptul că vor fi lansate 3 modele de iPhone în toamna acestui an, două cu ecran OLED și unul cu LCD, mai ieftin și cu dotări ceva mai modeste.

Acesta ar urma să aibă un ecran de 6.1 inci, LCD, așadar mai ieftin, iar pentru a mai reduce costurile se pare că Apple va renunța la una din tehnologiile utilizate pe modelele din ultimii ani, adică la 3D Touch.

3D Touch permite activarea unor opțiuni și funcții suplimentare prin apăsarea ecranului, dar este o tehnologie mai scumpă.

Astfel, pentru a mai reduce prețurile, Apple ar fi ales instalarea a unui panou/start suplimentar cu senzori care să preia, oarecum rolul 3D Touch, în condițiile în care sunt aplicații care acum depind de senzorul de presiune de pe telefoanele actuale de la Apple.

Cel puțin așa sugerează ultimele informații furnizare de analistul Ming-Chi Kuo. Acesta a oferit de-a lungul timpului, de cele mai multe ori, informații corecte, așa că suntem tentați să credem aceste informații.

Potrivit Ming-Chi Kuo, noul model cu ecran LCD de 6.1 inci, ar urma să coste în jur de 550 de dolari, cu 150 de dolari mai puțin decât costă modelul iPhone 8, care are tot un ecran LCD, de 4,7 inci, pe care Apple îl vinde la ora actuală la un preț de 699 de dolari.