iPhone-ul aniversar ar putea veni cu suport pentru realitate augmentată

- Adrian Ungureanu
300

CEO-ul Apple, Tim Cook, a declarat în mai multe rânduri că realitatea augmentată este un lucru important pentru compania sa şi că plănuieşte să investească în această tehnologie, iar primul telefon de la Apple cu suport pentru această tehnologie ar putea fi iPhone-ul aniversar ce va fi lansat în toamna acestui an alături de modelele iPhone 7s şi iPhone 7s Plus.

iPhone 8 sau iPhone X, cum este denumit în media, ar putea fi primul telefon care să ofere suport pentru realitate augmentată. Acest lucru este susţinut şi de analista de la Goldman Sachs, Simona Jankowski.

Şi analistul sud-coreean Ming-Chi Kuo, din cadrul companiei de brokeraj KGI Securities, afirma în urmă cu ceva timp că Apple lucrează la o tehnologie de realitatea augmentată care este cu 3-5 ani mai avansată decât ce oferă competitorii la ora actuală.

O altă confirmare pentru acest lucru ar fi faptul că Apple a început o colaborare tot mai strânsă cu cei de la Lumentum, o companie care dezvoltă tehnologii de detecţie 3D. În ultima conferinţă de presă a companiei Lumentum, cu ocazia prezentări raportului financiar, oficialii au declarat că lucrează la “aplicaţie mobilă cu un volum mare de date”, aplicaţia care ar putea fi dezvoltată pentru următorul iPhone.

Toate aceste informaţii puse una lângă alta conferă un nivel şi mai mare de credibilitate zvonurilor potrivit cărora Apple ar putea instala aplicaţii de realitatea augmentată pe următoarele modele iPhone.