iPhone 9 ar putea veni cu conectivitate 5G

- Adrian Ungureanu
199

Deocamdată, toată atenția noastră ar trebui să fie îndreptată către iPhone 8, modelul aniversar din acest an, dar nu putem ignora un document depus recent de Apple la Comisia Federală de Comunicații (FCC – Federal Communications Commission) care relevă informații extrem de interesante.

Compania solicită autorităților americane un aviz pentru a începe testele de conectivitate la rețele 5G, teste care vor avea loc în două locații diferite, unul dintre ele fiind chiar noul sediu 1 Infinite Loop din Cupertino.

Partea cea mai interesantă este că Apple vrea să termine aceste teste ”în mai puțin de 12 luni”, ceea ce înseamnă că noile tehnologii ar putea fi implementate pe iPhone 9, generația de smartphone-uri de la Apple care urmează să fie lansată în toamna lui 2018.

Tot mai mulți operatori de telecomunicații din Statele Unite au anunțat că vor începe propriile lor teste, iar de la anul să implementeze primele segmente de infrastructură 5G.

Cel mai probabil Apple pregătește deja terenul. Chiar dacă nu va fi nevoie ca iPhone 9 să vină cu conectivitate 5G, gigantul american trebuie să fie pregătit, mai ales că rivalii de la Samsung au anunțat că vor oferi, alături de operatorul sud-coreean KT, conectivitate prin rețele 5G la Olimpiada de Iarnă din 2018, de la Pyeongchang, Coreea de Sud.