iPhone 8 va costa atât de mult, din cauza display-urilor produse de Samsung

- Adrian Ungureanu
249

Compania de brokeraj sud-coreeană, KGI Securities a trimis un raport către clienții săi, în care afirmă că iPhone 8/X/Edition/Pro sau cum se va numi va fi mai scump decât modelele din anii anteriori din cauza display-urilor OLED produse de  Samsung.

KGI Securities afirmă că Apple plătește între 120 și 130 de dolari pentru fiecare display OLED pe care-l cumpără de la Samsung, iar Samsung este unicul producător de panouri OLED cu care lucrează Apple. Nu e ca și cum ar fi avut de ales, pentru că Samsung asigură peste 90% din producția de panouri OLED globală.

Prețurile vehiculate pentru iPhone-uri indică prețuri între 999 de dolari, versiunea cu 128GB spațiu de stocare intern, și 1.199 de dolari, versiunea cu 512GB. Sunt prețuri cu adevărat ridicate, dar în acest caz, cei de la KGI exagerează puțin pentru că iPhone 8, în comparație cu modelele din anii anteriori va veni cu dotări suplimentare, cum ar fi încărcare wireless, funcții de realitate augmentată sau sistem de recunoaștere facială.

Referitor la acesta din urmă, cei de la KGI Securities afirmă că a devenit principala metodă de autentificare pentru iPhone 8 tot din cauza celor de la Samsung. Potrivit companiei de brokeraj, cititoarele de amprente care pot fi integrate în display nu funcționează bine sub stratul de LED-uri organice, motiv pentru care Apple a renunțat la senzorul de amprente integrat.

Sună puțin forțat acest raport, pentru că dacă OLED-urile le-ar da atât de mari bătăi de cap celor de la Apple, cel mai sigur compania americană ar fi renunțat la contractul pe care îl au cu cei de la Samsung pentru 2018, când gigantul sud-coreean va produce display-uri OLED și pentru iPhone-urile de anul viitor.

Ultima bucată de informație din raportul celor de la KGI Securities care mă surprinde este acela că susține că Apple va lansa trei iPhone-uri și-n 2018. Anul acesta am înțeles de ce vor fi trei iPhone-uri pentru că a intrat în calcul iPhone-ul aniversar, dar pentru 2018 nu înțeleg de ce să aduci trei telefoane și toate echipate cu OLED. Doar dacă Apple va alege să instaleze OLED-uri și pe modelele iPhone SE, dar în acest mod, Apple nu va mai putea menține prețul acestui telefon la doar 400 de dolari, condiții în care producția unui model SE devine nesustenabilă.