iPhone 8 va avea încărcare wireless, dar nu va fi rapidă

- Adrian Ungureanu
246

Apple va lansa la mijlocul lunii viitoare, noile iPhone-uri, printre care și modelul iPhone 8, smartphone-ul care să marcheze 10 ani de la lansarea primului telefon de la Apple.

Acesta este așteptat să dispună de funcții și specificații noi pentru un model iPhone, iar printre acestea se numără și încărcarea wireless. Majoritatea producătorilor de modele Android care au încărcare wireless sunt capabile să ofere încărcare rapidă și fără fir, dar ultimele zvonuri legate de iPhone 8 spun că telefonul de la Apple nu se va putea încărca prea rapid prin wireless. Ba din contră, va fi destul de lentă.

Mai mult, deși va ave standardul de încărcare Qi Wireless, folosit și pe alte modele de telefoane cu Android, iPhone 8 nu va putea fi folosit cu alte tipuri de încărcătoare, ci vor fi create unele special pentru telefonul de la Apple, compania de la Cupertino alegând un chip MFi, făcând iPhone 8 incompatibil cu alte încărcătoare fără fir.

Cu alte cuvinte, Apple vrea să se asigure că va mai vinde, în exclusivitate, un accesoriu dedicat, cum ar fi conectorul Lightning de exemplu. Alți bani, altă distracție.