iPhone 8 și 8 Plus se vând mai slab, chiar și decât iPhone 6s și 6s Plus

- Adrian Ungureanu
359

Seria iPhone 8 este de departe cea mai dezamăgitoare serie de telefoane lansate din ultimii ani, dacă nu din totdeauna. Ultimele rapoarte de piață arată că seria lansat în această toamnă se vinde mai slab și decât modelele lansate în urmă cu doi ani.

De obicei, în primele zile/săptămâni de la lansarea unei noi generații Apple vine câteva milioane bune de telefoane, depășind aproape instantaneu vânzările de telefoane din generațiile anterioare pentru că toată lumea le vrea pe cele noi, așa că modelele precedente scad brusc în vânzări în acest context.

Așa s-a întâmplat cu fiecare generație, chiar și în cazul modelelor intermediare, gen iPhone 5s sau iPhone 6s. Numai că de această dată nici nu se pune problema. Pentru iPhone 8 și 8 Plus sunt depășite în vânzări și de iPhone 6s și 6s Plus.

În urmă cu două săptămâni notam că seria iPhone 8 se vinde mai slab decât generația din 2016, adică iPhone 7, dar să fie și sub seria iPhone 6s este destul de mult.

Există și câteva explicații, și le puteți citi în review-ul nostru pentru modelul iPhone 8, însă cele mai importante motive sunt că fanii Apple sunt mai degrabă interesați de iPhone X, pentru că iPhone 8 nu aduce schimbări mari la nivel estetic, iar părerea generală este că iPhone 8 și 8 Plus sunt doar versiuni actualizate ale modelele 7 și 7 Plus, dar mai scumpe.

Sunt câțiva jurnaliști care spun că iPhone 8 este doar a patra generație de iPhone 6, iar asta în mare parte din cauza faptului că Apple nu a mai schimbat designul din 2014, chiar dacă la interior au fost câteva îmbunătățiri importante.

No posts to display