iPhone 8 Plus se vinde mai bine decât modelul de bază

- Adrian Ungureanu
379

Fanii iPhone s-au arătat mai mereu împotriva telefoanelor cu ecrane mari, împrumutând din discursul creatorului lui, răposatul Steve Jobs, dar acum lucrurile au început să se schimbe.

Deși au strâmbat din nas, încă de la lansarea modelului iPhone 6 Plus, modelele cu ecrane mai mari au început să câștige tot mai mult teren în vânzări, în detrimentul ”mult mai apreciatelor” modele cu ecrane mai mici.

Finalul anului trecut, indicau o creștere importantă în vânzări a modelelor iPhone 7 Plus, în comparație cu anii anteriori, apropiindu-se foarte multe de modelul iPhone 7.

Anul acesta, însă, modelul Plus a pornit din start ca favorit al publicului. Potrivit celui mai recente date ale companiei KGI Securities, modelul iPhone 8 Plus se vinde mai bine decât iPhone 8, reprezentând mai mult de 50% din totalul comenzilor. Unora li se pare surprinzător, dar avantajele ecranelor mai mari sunt evidente și chiar și fanii iPhone, recunosc într-un mod tacit, că le plac mai mult ecranele mai generoase.

Totodată, cei de la KGI Securities se arată surprinși de ritmul de vânzări bun, deși se așteptau ca mulți potențiali cumpărători de iPhone să aștepte modelul aniversar iPhone X. Compania susține că vânzările de modele iPhone 8 înregistrează rezultate solide și peste așteptări.

Încă o dovadă că analiștii nu pot să prevadă de fiecare dată orice. Poate iPhone X nu va fi ajunge la cele 50 de milioane de precomenzi despre care vorbea analistul Ming-Chi Kuo, din cadrul aceleași companii.