iPhone 8, fără încărcare wireless, recunoștere facială și fără senzor de amprentă integrat în display

- Adrian Ungureanu
275

Se pare că Apple încă are probleme tehnice legate de producția mult așteptatului iPhone 8. 

Se pare că Apple a dat peste o problemă de software care i-ar putea forța compania americană să livreze noile iPhone-uri 8 cu funcțiile de încărcare wireless și de recunoaștere facială 3D dezactivate.

Potrivit celor de la Apple Insider, iPhone 8 va conține componentele hardware necesare pentru ambele funcții, dar vor fi activate de Apple abia după ce vor pune la punct această problemă.

Sincer, nu înțeleg ce fel de problemă de software ar putea fi ca dezvoltatorii și inginerii de la Apple să nu o poată rezolva, până la lansarea noului telefon. Dacă zvonurile sunt corecte, iPhone 8 va fi prezentat în a doua parte a lunii septembrie, iar livrările vor începe din octombrie, deci teoretic Apple ar mai avea trei luni și jumătate pentru a rezolva această problemă pentru a lansa telefonul cu toate funcțiile activate.

Un alt aspect interesant legat de această problemă este acela că, este vital ca Apple să aibă funcția de recunoaștere facială 3D, pentru ar urma să fie principala metodă de autentificare, deoarece, relatează agenția americană Bloomberg, până la urmă Apple nu ar fi reușit să vină cu o soluție viabilă pentru un senzor de amprentă integrat în display.

Dacă aceste zvonuri sunt adevărat, problemele Apple nu se termină aici, pentru că fără o soluție de autentificare solidă, compania americană nu va mai putea utiliza nici serviciul Apple Pay.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla, pentru că dacă aceste zvonuri sunt adevărate, iPhone 8 nu va fi nici pe departe telefonul extraordinar la care fanii Apple au visat.