iPhone 8 ar putea fi lăsat fără butonul Home fizic

- Adrian Ungureanu
1114

Devenit un soi de marcă înregistrată pentru telefoanele Apple, butonul Home fizic nu va mai apărea şi pe iPhone 8 sau iPhone X cum mai este denumit modelul aniversar ce va fi lansat în toamna acestui an alături de modelele iPhone 7s şi 7s Plus.

Potrivit ultimelor zvonuri, deşi va veni cu un ecran mai mare, iPhone X nu va fi neapărat mai mare cu totul. Ecranul mai mare a putut fi instalat prin sacrificarea butonului Home fizic.

Astfel, modelul care va marca 10 ani de la lansarea primului iPhone şi începutul erei moderne pentru smartphone-uri va avea un ecran OLED de 5,8 inci, dar aria activă a display-ului va fi doar de 5,15 inci. Diferenţa este rezervată pentru o “arie funcţională”.

Este posibil ca butonul fizic să se transforme în unul virtual şi pe lângă el să apară şi alte funcţii. Dacă le-a lipsit ceva vreodată telefoanelor de la Apple a fost un buton pentru comanda “Back” şi unul pentru “Task Manager”, precum cele de pe terminalele cu Android.

Deocamdată aceste informaţii nu sunt confirmate aşa că va trebui să mai aşteptăm ceva confirmări pentru a vedea aceste lucruri se vor întâmpla.