iPhone 8 ar putea costa în jur de 1.100 de dolari

- Adrian Ungureanu
686

Apple aniversează 10 ani de la lansarea primului iPhone și pentru această ocazie pregătește lansarea unui model special. Este foarte posibil ca numele acestuia să fie cu totul altul, dar deocamdată a fost popularizat ca fiind iPhone 8.

Așteptările sunt mari, atât specialiștii cât și fanii anticipând specificații și caracteristici unice și avansate, deși zvonurile din ultima vreme contrazic aceste așteptări. iPhone 8 ar putea veni fără senzor de amprentă integrat în ecran, care ar putea fi integrat în butonul Power, cu funcțiile de recunoaștere facială 3D și încărcare wireless dezactivate, adică fără unele din cele mai așteptate tehnologii.

Pentru că iPhone 8 ar trebui să fie un telefon special, dotat cu funcții avansate, este așteptat ca prețul să fie considerabil mai mare decât în cazul generațiilor anterioare sau al modelelor 7s și 7s Plus care ar urma să fie lansate în această toamnă.

Au apărut speculații în acest sens încă de la începutul anului, dar majoritatea zvonurilor indicau un preț în jurul a 1.000 de dolari. Acum, însă, analiștii de la J.P. Morgan sunt de părere că iPhone 8 ar putea costa chiar mai mult, ridicând stacheta la 1.100 de dolari.

Cei de la J.P. Morgan mai susțin că iPhone 8 va fi numit ”iPhone Pro” mizând pe o strategie similară adoptată de Apple în cazul iPad-urilor și Mac-urilor. Este o variantă de luat în calcul, dar deocamdată nimic nu este sigur în această privință pentru că pe lângă ”iPhone 8” și ”iPhone Pro” au mai apărut și alte nume precum ”iPhone X” sau pur și simplu ”iPhone”.