iOS 11 ar putea veni fără suport pentru aplicațiile 32-bit

- Adrian Ungureanu
260

Apple ar trebui să lanseze în lunile următoare noua versiune a sistemului său de operare pentru platformele mobile iOS 11. Prezentarea noului sistem de operare ar putea avea loc în iunie, dar până atunci mai aflăm că dezvoltatorii de aplicații vor fi puși la încercare.

Se pare că noul sistem de operare de la Apple, dedicat dispozitivelor sale mobile, nu va mai oferi suport pentru aplicații pe 32 de biți. Nu ar fi o surpriză totală totuși, pentru că Apple a trecut la procesoare pe 64 de biți încă din 2013, când a lansat procesoarele Apple A7.

Apple a continuat să ofere suport și pentru aplicațiile pe 32 de biți, dar se pare că în iOS 11 acest lucru nu va mai fi posibil. Astfel, dezvoltatorii vor fi nevoiți să-și facă aplicațiile să ruleze pe 64 de biți pentru a putea fi funcționa pe noile iPhone-uri și iPad-uri.

Totodată, potrivit unor surse din industrie, se pare că dezvoltatorii ar fi fost anunțați. Deja circa 200.000 de aplicații din App Store ar fi fost deja rescrise pentru 64 de biți, deci dezvoltatorii ar fi știu ce urmează.