Intrarom a prezentat Big Data Analytics pentru sectorul energetic

169

Intrarom, subsidiara românească a Intracom Telecom, un furnizor de solutii si sisteme de telecomunicații de nivel mondial, a subliniat importanța analizelor Big Data în sectorul energetic.

Dragoș Balcu, Business Development Manager la Intrarom, a susținut o prezentare intitulată “Energy Analytics și Big Data”. Dragos a prezentat studii de caz relevante care folosesc Big Data Analytics ca instrument pentru a imbunatati experiența clientului din piața de utilități.

Intracom Telecom s-a alaturat revoluției Big Data cu BigStreamer ™– platforma sa  pentru Big Data Analytics si pentru Procesarea Complexa a Datelor, platforma imbunatatita si adaptata sectorului energetic. BigStreamer ™ pentru Utilități poate procesa volume mari de date brute, identifica corelații, calcula indicatori de performanta – toate in timp real, precum si de a le compara cu cerintele de business pentru a declanșa acțiunile cele mai potrivite, avand drept  scop final imbunatatirea calitatii  experientei clientului in ton cu folosirea eficienta a resurselor disponibile.

George Roussos, CEO Intrarom a declarat: “Din 2012, grupul nostru a investit în mod sistematic în dezvoltarea tehnologiilor Big Data, știința datelor și de procesare complexa a datelor. Suntem încrezători că tehnologia noastră poate răspunde cu succes provocărilor pieței energetice românești și să susțină inițiativele centrate pe client. Utilitatile din Romania pot exploata pe deplin know-how-ul și experiența noastră în implementarea proiectelor mari de Big Data; așteaptăm cu nerăbdare să contribuim la obiectivele companiilor din domeniul energetic și sa avem implementări de succes în viitorul apropiat.”