Intracom Telecom preia un proiect de “Smart Policing”

389

Intracom Telecom, furnizor global de sisteme și soluții de telecomunicații, a semnat recent un contract cu Direcția de Poliție Elenă, din cadrul Ministerului Protecției Cetățeanului Grecia pentru proiectul “Smart Policing”, care vizează asigurarea unei identificări și verificări rapide și sigure a cetățenilor, a vehiculelor și a documentelor de securitate pentru a crește astfel nivelul de securitate al comunității.

În contextul acestui contract, Intracom Telecom va efectua studiul, proiectarea și implementarea sistemului informatic integrat. Soluția constă în componente de bază pentru recunoaștere facială, identificarea automată a amprentelor digitale, prelucrarea documentelor de securitate și verificarea autentificării, căutări complexe de informații în baze de date vechi și noi, precum și corelarea informațiilor obținute astfel.

Printre alte lucrări de inginerie și integrare, compania va pune la dispoziție acest sistem Poliției Elene pentru a fi implementat “din mers” de diverse agenții în timp ce se află pe teren, precum și de către Direcția de Poliție Elenă.

Proiectul “Smart Policing” va permite echipelor mobile să acceseze mai rapid și mai eficient informații de securitate în teren, unde au loc infracțiuni.

Nikolaos Velentzas, Director General Divizia de Servicii Intracom Telecom, declară: “Suntem încântați de încrederea acordată de către Poliția Elenă pentru a dezvolta și implementa o soluție inteligentă care va reduce indicatorii de criminalitate și va facilita operațiunile autorităților de securitate. Extinderea poliției inteligente va ajuta Poliția Elenă să se concentreze asupra surselor de criminalitate, permițându-le să ia decizii strategice de implementare și să răspundă rapid la incidente. Sunt încrezător că acest proiect va deschide calea viitoarelor potențiale implementări de proiecte de supraveghere și securitate la nivel mondial“.