Intracom Telecom livrează un proiect de siguranță publică in Olanda

341

Intracom Telecom, un furnizor global de sisteme și soluții de telecomunicatii, operand in Romania prin Intrarom,  a anunțat castigarea unui proiect, de furnizare a solutiei sale StreetNode ™ in banda de 26GHz, pentru operatorul national de infrastructura feroviara din Olanda, ProRail.

Acest proiect presupune un sistem de transmitere a informatiilor unui sistem de televiziune cu circuit inchis (CCTV) precum si a imaginilor captate de catre sistemele de securitate si supraveghere existente in gari.

Mai exact, Intracom Telecom a încheiat un parteneriat cu WiFi4ALL, un integrator de bandă largă și furnizor de servicii de tip Internet fara fir (wireless ISP) din Olanda , pentru a furniza 78 de echipamente de tip teminal precum si 21 de puncte centrale de agregare, intr-o prima faza a proiectului.  WiFi4ALL a preluat toata partea de inginerie, instalarea si configurarea proiectului, în timp ce Intracom Telecom a furnizat echipamentele precum si serviciile de planificare in radio frecventa  a acestora, care, pentru prima etapă, au fost instalate in 16 gări din întreaga țară, de la Groningen la Maastricht.

Ca urmare a unui proces internațional de achizitie, operatorul de transport feroviar olandez a ales tehnologia Intracom Telecom ca infrastructură de transmisiuni si transport pentru platformele din statii precum si zonele inconjuratoare, ca un mijloc complementar pentru infrastructura existenta pe baza fibrei optice. ProRail se angajează să furnizeze servicii sigure de transport, atat pentru pasageri cat si pentru marfa. Avand fluxuri mari de pasageri, monitorizarea și gestionarea controlului mulțimii devine, astfel, de o importanță capitală. Pentru a face față acestei provocări, a fost instalată o soluție avansată de CCTV, care include echipamentele de transmisiuni wireless StreetNode ™,  ale Intracom Telecom, ce se utilizează pentru a conecta sute de camere IP. Unitățile preiau toate semnalele video, datele și alarmele colectate de la camerele de supraveghere din cadrul fiecarui centru de comanda din fiecare gara, păstrând în permanență calitatea HD a imaginii.

Soluția Intracom Telecom pentru rețeaua ProRail include echipamente de tip punct la punct cat si punct la multi-punct, dezvoltate pe baza tehnologiei SDR (software defined radio). Aceasta solutie permit o instalare rapidă a echipamentelor, furnizand in acelasi timp o capacitate mare de transfer a informatiei necesara pentru supravegheri video de înaltă calitate, necesare  orașelor inteligente, securitatii frontaliere și perimetrale, securitatii aeroportuare precum și multor alte tipuri de aplicatii.

Oferta StreetNode ™ furnizata de Intracom Telecom abordează provocările actuale și accelerează implementarea infrastructurilor de supraveghere pentru organizațiile din sectorele public și privat, oferind soluții tehnice complete pentru o varietate de aplicații moderne de securitate.

Echipamentele de acces si transmisiuni radio sunt fabricate in totalitate in Romania, la fabrica Intrarom din Bucuresti, folosind tehnologii avansate pentru a livra soluțiile de ultimă generație cerute catre de catre clienții companiei din întreaga lume.