Intel pregătește o flotă de 100 de mașini autonome pe care să le testeze în acest an

244

Companiile americane continuă să lucreze la dezvoltarea de sistem de condus autonom, iar Intel accelerează procesul și anunță că va dezvolta o flotă de 100 de mașini pe care să și înceapă să le și testeze în acest.

Nu este doar un zvon, compania anunțând acest lucru în mod oficial pe site-ul său. Intel a finalizat preluarea companiei Mobileye, piesa principală în acest proiect.

”Dezvoltarea și testarea de mașini autonome în condiții reale ne oferă un posibilitatea de a accelera dezvoltarea tehnologiilor și soluțiilor pentru lansa pe piață mașini complet autonome. Diversitatea geografică este și ea foarte importantă, la fel ca și stilurile de condus, în diverse condiții de drum și de trafic. Obiectivul nostru este să putem dezvolta mașini care să poate fi livrate oriunde, iar asta înseamnă că trebuie să testăm și să pregătim mașinile în cât mai multe regiuni” a declarat Amnon Shashua, care va fi numit în perioada următoare în funcțiile de vicepreședinte al Intel Corp și CEO și director tehnologic în cadrul diviziei Mobileye.

Acesta a mai spus că livrarea a 100 de mașini pentru teste într-un timp cât mai scurt va accelera adopția sistemelor hibrid, adică de instalarea unor sisteme care să asiste șoferii.

Cei de la Intel au anunțat că nu vor lucra doar cu un constructor auto și că va testa sistemele lor pe mai multe mărci de mașini, pentru a demonstra că sistemele lor pot fi folosite pe o gamă mai largă de mașini.

Compania a anunțat că va trimite mașinile la teste pe străzile din SUA, Israel dar și pe teritoriul Europei. Până acum, SUA a fost destinația preferată de testare a celorlalte companii care testează deja propriile sisteme autonome cum ar fi Google sau Apple.

For the English version of this article click here