Intel lansează cea de a 8-a generație de procesoare cu soluție grafică AMD Radeon

- Adrian Ungureanu
408

Este de departe una dintre cele mai surprinzătoare, dacă nu chiar șocante știri din ultima vreme, Intel și AMD colaborează pe piața procesoarelor!

Sună a scenariu fantezist, dar nu e. Lucrurile sunt reale, iar cei de la Intel au anunțat lansarea oficială a celei de-a opta generații a procesoarelor Intel Core, procesoare care vor avea integrată o soluție grafică de la AMD și anume Radeon RX Vega M, pe care le laudă că vor asigura o viteză afișare a cadrelor pe secundă de trei ori mai mare, decât sistemele de acum trei ani.

”Creat funcții și performanțe dedicat gamerilor, creatori de conținut și fanii aplicațiilor VR și de realitate mixtă, (nouă procesor) extinde portofoliul Intel datorită optimizării sale pentru dispozitivele de dimensiuni mai mici, precum dispozitivele 2-in-1, laptopuri ultrasubțiri și chiar mini PC-uri” se arată în anunțul oficial de pe site-ul Intel.

Compania anunță că acesta este doar începutul erai celei de-a 8-a generații de procesoare Intel Core și că vor mai veni și cu alte soluții, dar faptul că au început această nouă eră printr-o colaborare cu cei de la AMD este o decizie mai mult decât surprinzătoare care a lăsat foarte multă lume cu gura căscată. Intel a adus noile procesoare la CES 2018.

Ne putem aștepta acum la lansarea de plăci grafice de la AMD cu procesoare Intel!