Instant Factoring reprezintă România în competiția Central European Startup Awards (CESA), la categoriile ”Startup-ul Anului” și ”Cel mai bun startup FinTech”

386

Instant Factoring, prima platformă fintech românească de online factoring, reprezintă România în cadrul competiției pentru startup-uri – Central European Startup Awards (CESA) – la categoriile Cel mai bun startup FinTech și Startup-ul Anului. Finala regională, pentru Europa Centrală și de Est, va avea loc la Varșovia, pe 24 octombrie.

Campania de votare pentru finala regională a CESA este deschisă până pe 14 octombrie, iar startup-urile românești și investitorii români pot fi votați pe site-ul concursului http://bit.ly/VoteCESA18, voturile online fiind importante pentru susținerea companiilor în competiție.

Instant Factoring a ajuns în etapa regională a CESA câștigând finala din România, la categoriile Cel mai bun startup al anului și Cel mai bun startup FinTech. Compania va concura la Varșovia la categoriile menționate cu startup-rile finaliste în concursurile locale din cele zece țări participante. De asemenea, alte șapte startup-uri românești și trei antreprenori & investitori români vor fi prezenți în finala regională în alte categorii de concurs.

Central European Startup Awards este una dintre cele mai importante competiții din regiune dedicate startup-urilor, având 10 țări participante: Austria, Polonia, Republica Cehă, Slovacia, România, Bulgaria, Serbia, Croația, Slovenia și Ungaria. Concursul acordă recunoaștere, celebrează și conectează rețeaua startup-urilor din Europa Centrală și de Est, aducând împreună startup-urile și investitorii. Etapa finală, Global Startup Awards, va întruni finaliștii din 60 de țări, de pe 3 continente, și se va desfășura în China la finalul anului 2018.

Instantfactoring.com furnizează companiilor românești lichiditățile de care au nevoie pentru desfășurarea activității de zi cu zi, prin finanțarea facturilor, transformându-le în cash în mai puțin de 24 de ore. Compania estimează că peste 10.000 de companii mici românești îi vor folosi serviciile până la sfârșitul anului 2022, cu o valoare medie a facturii finanțate de aproximativ 2.000 Euro.

Obiectivul nostru este să facem finanțarea ușoară și accesibilă pentru companiile mici care au atât de mare nevoie de cash și pe care nu îl gasesc ușor și repede în momentul de față. Astfel, venim cu o soluție disruptivă, menită să spargă barierele impuse de bănci sau instituțiile clasice de finanțare, prin decizii de credit luate în maximum 2 ore și transferarea banilor în contul clientului în mai puțin de 24 de ore. În același, acordăm suport clienților în timp real și transparență a prețului, întreg procesul fiind desfașurat exclusiv online”, declară Elisa Rusu, CEO și Co-fondator.

Avantajele competitive ale Instant Factoring sunt oferite de o echipă exprimentată în soluții tehnologice avansate, factoring și creșterea capitalului, deținând un model intern patentat de credit-scoring bazat pe inteligență artificială și analiză predictivă în vederea luării deciziilor de risc rapide și acurate. Informațiile și datele financiare se extrag în timp real din peste 25 de surse publice pentru a evalua atât riscul clientului, cât și pe cel al cumpărătorului, precum și pentru a oferi transparență totală în avans asupra prețului. De asemenea, platforma www.instantfactoring.com deține un calculator de simulare a prețului care oferă în avans informații despre valoarea finanțată din totalul facturii și costul aferent.

Compania estimează că în România sunt peste 400.000 de micro-companii și companii mici care suferă de pe urma lipsei soluțiilor de finanțare ușor accesibile. Micro-întreprinderile au venituri anuale de până la 2 milioane euro, reprezentând 98% din totalul companiilor active și 26% din totalul veniturilor mediului de afaceri românesc.