Începe livrarea mondială a televizoarelor LG Real 8K OLED și NanoCell

350

LG începe în această lună livrarea pe piețele globale a primului televizor 8K OLED din lume (modelul 88Z9) și a televizorului LG 8K NanoCell (modelul 75SM99), începând cu Australia, Germania, Franța, Marea Britanie și Statele Unite.

Experții din industria de profil evidențiază faptul că, pentru o experiență “real 8K”, pixelii trebuie să se poată distinge unul de altul în mod adecvat. Conform ICDM, Modulația de Contrast (Contrast Modulation – CM), ce măsoară precis dacă pixelii învecinați se disting unul de altul, este metoda cu adevărat relevantă de a măsura și descrie rezoluția unui ecran.

Pentru ca un ecran de televizor să ofere rezoluția indicată de numărul de pixeli, ICDM necesită ca valoarea CM minimă să depășească un prag de 25% pentru imagini și 50% pentru text. Un TV 8K cu o valoare CM mai mică decât aceste praguri nu oferă rezoluție 8K reală, cu toate că televizorul ar putea avea numărul suficient (7.680 x 4.320) de pixeli. Testele efectuate conform cu aceste standarde acceptate universal în industrie, atât pentru LG SIGNATURE 8K OLED 8K, cât și pentru televizoarele LG NanoCell 8K, au oferit valori CM în zona de 90%, garantând astfel că privitorii vor putea experimenta toate detaliile adiționale oferite de conținutul 8K, atunci când folosesc televizoare 8K LG.

Ambele televizoare 8K oferă upscaling 8K eficient și reducere îmbunătățită a distorsiunilor, avansând de la un proces în patru etape la unul cu până la șase trepte. Rezultatul este o imagine 8K fără întreruperi la conversia conținutului nativ 4K (3.840 x 2.160) sau Full HD (1.920 x 1.080).

Televizoarele sunt și WiSA Ready, pentru sisteme  home theater wireless, cu sunet necomprimat de 16 biți redat pe până la 5.1 canale – un mod extraordinar de a vă bucura de sunetul Dolby Atmos.

Pentru a vă garanta o vizionare cinematică memorabilă, televizoarele LG 8K OLED TV și 8K NanoCell TV dispun de Cinema HDR, cuprinzând suportul pentru Dolby Vision și Advanced HDR de la Technicolor până la 4K, și pentru HLG și HDR 10 până la 8K.

Noile televizoare 8K demonstrează că LG se dedică total scopului de a le oferi consumatorilor experiența real 8K așa cum este ea definită de standardele recunoscute ale industriei ecranelor,” a declarat Brian Kwon, președinte al companiilor Mobile Communications și Home Entertainment de la LG. “Televizoarele LG 8K OLED și NanoCell nu sunt doar niște televizoare cu mai mulți pixeli, ele oferă cele mai noi tehnologii de afișaj ale noastre.