Încă un magazin Apple Store evacuat din cauza unei baterii de iPhone care a luat foc

425

Deja devine o situație delicată problema bateriilor de pe iPhone-uri, care de câteva săptămâni le dă bătăi de cap celor de la Apple și care atrage atenție nedorită asupra companiei americane.

Marți, un magazin Apple Store din Zurich a fost evacuat de urgență după ce o baterie a luat foc. Bateria era scoasă de un angajat al magazinului în momentul în care a izbucnit în flăcări, dar din fericire a suferit doar câteva arsuri minore la nivelul mâinilor. 50 de persoane au fost evacuate de urgență, iar la fața locului au venit o mașină de pompieri, una de poliție și mai multe ambulanțe, dar din fericire cele 7 persoane care au avut nevoie de atenție medicală nu au trebuit transportate la spital.

Ieri, miercuri 10 ianuarie, un alt incident asemănător s-a repetat în Spania, la Apple Store-ul din Valencia. Bateria din iPhone-ul unui utilizator care și-a adus telefonul la reparat a luat foc. Incinta magazinului a fost învăluită în fum în urma focului produs de bateria incendiară.

Ca și la Zurich, un echipaj de pompieri și unul de poliție au venit la locul incidentului, dar din fericire nu a fost nevoie de intervenția lor. La fel ca și în Zurich, și în cazul magazinului din Valencia angajații au reacționat prompt în gestionarea situație, stingând focul și evacuând rapid fumul din magazin.

Este îngrijorător ce se întâmplă însă. Două incidente similare în două zile, în plină campanie de înlocuire a bateriilor iPhone-urilor vechi la preț de discount după scandalul încetinirii modelelor vechi de către Apple în mod intenționat, lucru pe care l-a recunoscut și și-a cerut scuze public.

Compania americană a spus că a recurs la această măsură pentru a preveni închiderile accidentale a telefoanelor și pentru prelungirea vieții bateriilor, dar într-un așa context, te gândești dacă nu cumva se ascunde mai mult în spatele inițiativei Apple. Mai ales că încetinirea telefoanelor a fost făcută în mod tacit, fără ca utilizatorii să fie anunțați.

Dacă lucrurile erau transparente de la bun început, poate acum nu mai aveam aceste semne de întrebare.