IKEA lansează primul său produs de mobilier digital

223

Cei de la IKEA au lansa primul său produs de mobilier complet digital, defapt o aplicație care îi ajută pe oameni să configureze lumina din casă prin telefon sau tabletă.

Aplicația denumită TRÅDFRI face parte din gama Smart Lighting care include soluții pentru reglarea intensității luminoase, schimbarea de la lumină caldă la lumină rece și personalizarea luminii.

Iluminatul inteligent îi ajută pe oameni să adapteze lumina pentru activitățile pe care le fac acasă și să creeze atmosfera dorită. Tehnologia există de câțiva ani, însă până acum nu a fost adaptată pentru nevoile celor mai mulți oameni.

Din octombrie 2016, IKEA a lansat un proiect pilot cu o selecție de produse pentru iluminat inteligent (ex: LED-uri, panouri luminoase și pentru ușile dulapurilor) pe patru piețe. Pe 31 martie 2017, toate produsele din gama Smart Lighting vor fi disponibile în toate magazinele din Europa și America de Nord, inclusiv câteva produse noi precum telecomanda wireless pentru reglarea intensității luminoase, un senzor de mișcare și o aplicație.

Din păcate aplicația este limitată doar la TRÅDFRI LED. Atunci când folosesc telecomanda sau aplicația TRÅDFRI, oamenii pot adapta lumina din casă după bunul plac prin: reglarea intensității luminoase, trecerea de la lumină caldă la lumină rece și personalizarea luminii pentru a crea atmosfera dorită.

Smart Lighting este cel de-al doilea pas făcut de IKEA în proiectul IKEA Home Smart, care a început odată cu lansarea produselor de încărcare wireless pentru telefoane în 2015. IKEA vede un potențial mare în business-ul de smart homes. În următorii ani vor fi alte lansări care îi vor ajuta pe oameni să aibă case inteligente.

Colecția Smart Lighting include: LED-uri TRÅDFRI și telecomandă, hub TRÅDFRI și aplicație, kit de senzori de mișcare TRÅDFRI, mai multe kit-uri de reglare a intensității luminii, panouri luminoase FLOALT LED și uși cu lumină JORMILIEN LED pentru dulapurile de bucătărie METOD și uși cu lumină SURTE LED pentru dulapurile BESTÅ.