Îi taxează Apple dublu pe clienții săi la schimbarea bateriilor?

- Adrian Ungureanu
460

Scandalul creat în jurul telefoanelor mai vechi de la Apple, care își pierd din performanță din cauza bateriilor ”îmbătrânite” mai scoate la iveală un aspect foarte interesant.

Pentru că a redus intenționat performanțele iPhone-urilor mai vechi pentru a reduce ritmul de uzare a bateriilor și pentru a preveni închiderile accidentale, Apple a decis să le ofere utilizatorilor de iPhone să-și schimbe bateriile vechi cu unele noi la un preț redus de la 79 de dolari, la doar 29 de dolari. O reducere semnificativă, pentru a mai calma spiritele în rândul fanilor furioși că Apple își face de cap, fără să-i anunțe.

Dar această reducere este considerată surse din industrie ca nefiind una reală. Deși au capacități mai mici decât telefoanele premium ale competitorilor, bateriile de pe iPhone-uri sunt mult mai scumpe. De două ori mai scumpe.

Potrivit celor de la Investor care citează o sursă din industrie, prețul de 29 de dolari nu poate fi considerat un preț cu discount. De ce? Pentru că prețul de înlocuire a unei baterii pentru un model Galaxy S7 sau S8, ultimele două generații de telefoane premium de la Samsung, sunt între 33 și 37 de dolari.

”Bateriile de pe telefoane Samsung, LG și Apple sunt cele mai bune de pe piață și sunt la fel de avansate ca tehnologie. Nu există niciun motiv să există o diferență atât de mare de preț între baterii” declarat un oficial al unui producător de baterii, care nu a dorit să-și dezvăluie identitatea, citat de presa sud-coreeană.

Nu mai spunem că bateriile de pe iPhone-uri sunt mai mici decât pe orice alt model premium al competitorilor din aceeași generație.

Contactați de presă, reprezentanții Apple din Coreea de Sud au refuzat să comenteze aceste informații. Astfel, apare întrebarea, dacă nu cumva Apple îi taxează dublu pe clienții săi la schimbarea bateriilor?