Iată motivul pentru care Apple are încredere în FaceID-ul de pe iPhone X

- Adrian Ungureanu
346

Fanii Apple ar putea fi mai liniștiți după ce vor înțelege cum funcționează FaceID și probabil acesta este motivul pentru care companiile care oferă suport pentru serviciul de plăți electronice Apple Pay nu au comentat deloc la aflarea veștii că iPhone X nu va avea senzor de amprentă.

Când s-a aflat că Apple va miza pe un sistem de recunoaștere facială, multă lume s-a întrebat dacă nu cumva va putea fi păcălit la fel de ușor ca și sistemul de la Samsung cu ajutorul unei fotografii.

Dacă sistemul de recunoaștere facială 3D funcționează exact așa cum spune Apple, atunci va fi imposibil ca FaceID să fie păcălit de o simplă fotografie, indiferent cât de bună ar fi ea. De ce? Pentru că este un sistem de recunoaștere tridimensională. Nu se bazează pe imagini cât pe măsurarea dimensiunilor obiectului scanat. Cu alte cuvinte, nu contează cum arăți, cât contează ce forme ai. Dacă dimensiunile feței nu corespund cu cele ale proprietarului nu poți debloca telefonul. După cum vedeți în imaginea de mai sus, sistemul proiectează până la 30.000 de punct în infraroși, analizând în detaliu trăsăturile feței și forma ei tridimensională. Nu vei putea păcăli sistemul cu o poză care are forma plană.

La fel de important este și faptul că, așa cum relatam și în cronica lansării iPhone 8, 8 Plus și iPhone X, FaceID va actualiza permanent trăsăturile feței utilizatorilor, așa că vă puteți lăsa barba, mustața, parul să crească fără probleme. Cred.

Probleme ar putea apărea în cazul extreme, în care utilizatori ar suferi de schimbări drastice a feței, dar evident, mă refer la cazuri extreme și la care încercăm să nu ne gândim. Dar oricând va fi metoda de autentificare prin parola de utilizator așa că nu riscați să rămâneți cu telefonul blocat.