Iată de ce toată lumea vrea să vândă prin AppStore! Încasări uriașe realizate în 2017 de dezvoltatorii de aplicații

- Adrian Ungureanu
407

Nu este de mirare că dezvoltatorii de aplicații își dau tot interesul ca aplicațiile lor să meargă perfect pe platforma celor de la Apple.

Pe lângă faptul că Apple le-a stabilit dezvoltatorilor niște standarde destul de înalte pentru a putea dezvolta aplicații care pot fi vândute prin App Store, dezvoltatorii de aplicații au și încasări foarte mari.

Potrivit analistului Horace Dediu de la Asymco, încasările totale din servicii ale celor de la Apple, incluzând atât vânzările de aplicații și achizițiile în aplicații, s-au ridicat în 2017 la peste 57 de miliarde de dolari, o cifră uriașă, care plasează App Store la nivelul încasărilor, celor mai puternice 100 de companii din lume, în Fortune 100.

Potrivit datelor publicate de Apple, în 2017, plățile către dezvoltatori s-au ridicat la 26,5 miliarde de dolari, cu 30% mai mult decât în 2016. Ca o comparație, veniturile McDonalds la nivel global în 2016 au fost în jur de 25 de miliarde de dolari. Ca o precizare, Apple își oprește un procent de 30% din încasările celor care vând prin App Store.

În ultimele luni, nivelul încasărilor din App Store se ridică la 100 de milioane de dolari în fiecare zi, nivel comparabil, potrivit analistului Horace Dediu, cu cel al încasărilor din Google AdWords din 2012.

Pentru 2018, analistul anticipează că nivelul încasărilor realizate strict de dezvoltatori vor crește la peste 36 de miliarde de dolari.

Per total, analistul Asymco estimează că ”economia iOS” s-a ridicat la peste 180 de miliarde de dolari, în 2017. Aici, intră și încasările din servicii, din vânzarea de filme, muzică și așa mai departe. Luând în calcul și vânzările de echipamente hardware, Dediu estimează că Apple a avut anul trecut încasări de peste 380 de miliarde de dolari.