Iată de ce Google a scos secțiunea Android Wear din Play Store

360

Misterul dispariției secțiunii Android Wear din Google Play Store a fost rezolvat rapid, iar motivația din spatele acestei decizii luate de Google este de natură comercială.

Ieri notam că Android Wear a dispărut din magazinul online al celor de la Google. A dispărut complet, fără niciun avertisment, tacit, fără niciun fel de agitație. Ei bine, cei de la Google au semnat un acord cu cei de la Amazon, pe al cărui site a fost creată o secțiune Android Wear specială, de unde pot fi comandate ceasurile care vin la bord cu sistemul de operare de la Google.

Evident, după știrile de ieri, în condițiile în care piața smartwatch nu merge foarte bine, ne-am gândit că Google ar putea să renunțe ușor, ușor la Android Wear. Nu doar a găsit un loc mai bun unde să vândă mai bine ceasurile partenerilor săi.

Ar fi fost ciudat, tocmai acum când tot mai multe companii lansează smartwatch-uri, inclusiv producători de ceasuri clasice, cu renume pe această piață, cum ar fi Mont Blanc, Tag Heuer, Casio, Fossil și mulți alții.