Iată cum vrea Samsung să concureze cu FaceID-ul de la Apple

- Adrian Ungureanu
388

Samsung folosește recunoșterea facială și scanarea irisului de vreo 2-3 ani deja, dar sistemele sale sunt departe de a fi sigure. Apple a schimbat complet regulile jocului anul trecut cu lansarea FaceID. Astfel, Samsung a rămas în urmă.

Au apărut informații acum ceva timp că Samsung încearcă să îmbunătățească sistemul de recunoaștere facială, dar prin intermediul software-ului, nu prin instalarea unor noi senzori care ofere scandare 3D a feței, așa cum se întâmplă prin sistemul TrueDepth de la Apple.

Acum au apărut și ceva informații despre un nou mod de autentificare, care s-ar numi IntelligentScan, implementat de Samsung, care s-ar putea regăsi chiar pe modelele Galaxy S9 și S9+. Metoda presupune scanarea atât a iris-ului, cât și a feței în același timp, pentru a crește nivelul de securitate.

Din păcate mai multe detalii nu există deocamdată. În lipsa lor, încă mi-e destul de greu să-mi dau seama, cum ar putea cei de la Samsung să evite situațiile în care propriile sale sisteme să fie păcălite cu ajutor un simple poze ale proprietarului.