Iată cum funcționează senzorul de amprentă integrat în display pe un telefon Vivo

- Adrian Ungureanu
968

Așa cum au promis, cei de la Vivo au adus la CES 2018 un telefon care are integrat senzorul de amprentă în display, senzorul fiind cel produs de cei de la Synaptics.

Senzorul a intrat în producție în masă încă din luna decembrie, așa că Synaptics așteaptă cereri din partea producătorilor de telefoane pentru această componentă mult așteptată în 2017.

Senzorul este unul optic, în timp ce modelele pe care le găsim în prezent pe piață sunt capacitive. Din această cauză, senzorul de la Synaptics este ceva mai lent, dar nu știu cât de evident pot fi diferențele în utilizarea din viața de zi cu zi. Dacă un senzor capacitiv are un timp de răspuns este de 0,2 secunde, cel optic are un timp de răspuns de 0,7 secunde.

Senzorul funcționează în prezent doar cu panourile OLED, dar acest lucru nu ar fi o mare problemă pentru că majoritatea producătorilor de telefoane trec la panouri OLED, fiind noul trend pe piața smartphone care a luat amploare încă din 2017.

Telefonul Vivo adus de compania chineză la CES 2018 a venit fără niciun brand, așa că este vorba mai mult de un prototip, dar Vivo anunță că telefonul urmează să intre și în în faza de producție în masă și va fi lansat în curând, dar compania nu a oferit nicio indiciu legat de data lansări.

Oricum, cu ajutorul celor de la Android Central putem vedea cum funcționează acest nou senzor, în clipul hands-on de mai jos.