Iată care au fost cele mai clonate telefoane din 2017

- Adrian Ungureanu
475

Cei de la AnTuTu, care dețin unul din cele mai populare teste de referință pentru telefoane, au întocmit un clasament al celor mai des clonate telefoane în 2017.

Nu știu dacă este o lucru bun pentru Samsung sau nu, dar în top 5 celor mai clonate telefoane 4 sunt ale companiei sud-coreene. Astfel cel mai clonat telefon a fost Galaxy S7 Edge (versiunea europeană), Galaxy S7 Edge (versiunea chineză) și Galaxy S7 (versiunea europeană) ocupă podiumul.

iPhone 7 Plus a fost cel mai clonat smartphone de la Apple în 2017, în timp de OnePlus și Xiaomi au și ei câte un model în top 10 al celor mai clonate telefoane.

Potrivit datelor AnTuTu, din peste 17,4 milioane de telefoane testate, circa 2,64% au fost telefoane clonate. În topul brandurilor Samsung este de departe cel mai copiat brand, urmat de iPhone (Apple), Xiaomi, Oppo și Huawei.

Cei mai mulți ”clonatori” sunt micii producători din China, care vor să-i atragă pe cumpărătorii care vor un telefon precum originalele, dar care nu dispun de banii necesari pentru a le cumpăra.

Evident, că în afara asemănării estetice, din punct de vedere hardware, telefoanele sunt extrem de diferite, iar performanțele nici măcar nu pot fi comparate. Dar pentru că sunt persoane care vor telefon care arată ca un model extrem de popular, la un preț de 150-250 de dolari, în loc de 900-1.000 de dolari, ”clonatorii” au și ei clienți lor.

No posts to display