Huawei vrea să vândă cel puțin 10 milioane de modele P10 și P10 Plus

- Adrian Ungureanu
197

Vânzările de modele P9 și P9 Plus tocmai de ce ar fi depășit și pragul de 12 milioane de unități vândute de la momentul lansării, adică începutul anului trecut, și până în prezent. Este de departe cea mai vândută gamă de telefoane din istoria companiei chineze.

Acum, oficialii Huawei anunță că au planuri ambițioase și pentru noile vârfuri de gamă, Huawei P10 și P10 Plus prezentate oficial la MWC 2017, în urmă cu o lună. CEO-ul Huawei, Yu Chengdong, a declarat de curând că obiectivul de vânzări stabilit pentru noile modele este de cel puțin 10 milioane.

Ținând cont de popularitatea în creștere a brandului în ultimii ani și în afara Chinei și telefoanele din ce în ce mai bune și mai atractive la preț decât ale concurenților, Huawei are toate șansele să atingă acest obiectiv. Evident, dacă totul merge bine, fără să apară hopuri.

Trebuie luat în calcul și faptul că anul acesta se va duce o luptă acerbă între Samsung și Apple care încearcă să impresioneze. Samsung trebuie să spele rușinea de anul trecut, provocată de scandalul bateriilor incendiare de pe Galaxy Note 7. În același timp, 2017 este an aniversar pentru Apple, așa că toată lumea abia așteaptă lansarea modelului iPhone 8/X.