Huawei va lansa primul laptop cu brandul Honor

434

Huawei produce laptopuri de ceva vreme, poate ați auzit de modelele Matebook, un soi de alternativă chinezească la modelele MacBook de la Apple.

Știu, sună ambițios pentru o companie ca Huawei, fără experiență prea mare în segmentul calculatoarelor să îndrăznească să concureze cu Apple, dar în Asia, datorită design-ului asemănător, ultrasubțire și al prețurilor mult mai mici decât laptop-urile Apple, Matebook-urile au prins foarte bine la public.

Asta la început, acum, Matebook X Pro, lansat în februarie 2018, la un preț de pornire de 1.500 de euro.

Acum, grupul chinez va lansa pe data de 19 aprilie, Honor MagicBook, primul laptop cu brandul Honor. Tot în aceeași zi va fi lansat și noul smartphone Honor 10.

Divizia Honor a luat naștere în 2011 ca brand de produse ieftine cu care Huawei să concureze cu producătorii de telefoane foarte ieftine în China. În 2014, brandul a ieșit prima oară din China, produsele Honor devenit disponibile în mai multe țări din Asia și Europa.

Între timp, deși încă produce dispozitive mai ieftine decât brandul Huawei, a început ușor, ușor să producă telefoane din ce în ce mai bine echipate și mai scumpe. De exemplu, smartphone-ul Honor V10, un soi de alternativă la Huawei Mate 10, versiunea cu 6GB memorie RAM și 128GB stocare internă a fost lansată la un preț de 445 de euro.

Din păcate nu sunt informații despre specificațiile noului laptop Honor MagicBook, dar se pare că va avea ecran cu margini extra-subțiri.

Partea amuzantă e că Honor publicase primul teaser pe data de 1 aprilie și toată lumea a crezut că e o glumă de Ziua Păcălelilor, dar nu a fost. Compania a postat pe contul oficial de Weibo o invitație în care anunța lansarea acestui MagicBook.