Huawei va investi 35mil Euro în centrul OpenLab din Paris

351

Huawei a anunțat că va investi 35.000.000 Euro în sediul său OpenLab din Paris, în următorii cinci ani. În cadrul unui discurs de la Conferința VivaTech din Paris, vicepreședintele Huawei, Ken Hu, a declarat că investiția demonstrează încrederea în faptul că Franța este pe cale de a deveni un centru global pentru inovație.

Într-un discurs de deschidere intitulat “Ambiția noastră comună”, Hu a ilustrat modul în care tehnologiile digitale convergente aduc o schimbare revoluționară, subliniind că deschiderea și colaborarea reprezintă singurul mod de a susține avansul inovației. Hu a anunțat că Huawei va investi 35.000.000 Euro în sediul său OpenLab din Franța în următorii cinci ani, precum și că va colabora cu clienții și partenerii pentru a construi un ecosistem digital mai puternic în țară.

Acesta e cel mai bun moment pentru inovație,” a declarat Hu. “Aici, în Franța, aveți cercetare de bază de vârf la nivel mondial, foarte mulți oameni talentați și un mediu prietenos cu inovația. Franța se află pe o poziție ideală pentru a deveni un centru global pentru inovație. Huawei este prezentă aici de 17 ani și suntem mândri să participăm la acest proiect ambițios.”

Tehnologiile precum 5G, cloud și AI sunt principalele motoare ale inovației, accelerând transformarea digitală în toate industriile. Până în 2025 vor exista 100.000.000.000 de conexiuni în toată lumea, toate companiile vor folosi cloud-ul, iar 77% din aplicațiile cloud vor beneficia de AI. “Când se îmbină toate aceste tehnologii, toate industriile se schimbă fundamental. Aceste tehnologii vor schimba și forma tuturor lucrurilor cu care suntem familiarizați în prezent“, a explicat Hu.

Mașinile inteligente vor deveni supercomputere și centre de date mobile, nu doar mijloace de transport. Fiecare mașină va dispune de zeci de milioane de linii de cod și terabytes de putere de calcul. Componentele software, hardware și aplicațiile din mașini vor putea fi actualizate oricând și oriunde, pentru a împrospăta complet experiența utilizatorilor. Va trebui ca fabricanții de mașini să ia în calcul cum să răspundă acestor necesități în plină evoluție și cum să creeze plusvaloare pentru clienții lor.

Nu contează dacă sunteți o companie startup sau deja consacrată, trebuie să vă dați seama cum puteți maximiza potențialul tehnologiilor digitale și cum să profitați de oportunitatea de a inova“, a adăugat Hu.

În continuare, Hu a încurajat colaborarea între industrii multiple ca fiind cheia exploatării noilor oportunități. “Când e vorba de inovație, organizațiile trebuie să facă ceea ce știu mai bine, iar în rest să colaboreze.”