Huawei speră să vândă peste 20 de milioane de modelele Huawei P20

430

Noua gamă Huawei P20 este de departe cea mai importantă serie de telefoane lansată vreodată de compania chineză. Huawei P10 au fost telefoane interesante, dar seria P20 arată pentru prima dată va fiind serie de top.

Cel puțin, modelul P20 Pro, care vine cu un sistem de trei camere pe spate, de-a dreptul revoluționar, care a obținut cel mai mare scor înregistrat vreodată de un telefon în testul de referință de la DxOMark, în ceea ce privește performanțele foto și video.

În plus vine cu un design mult schimbat față de seria P10, dar mult inspirat din design-ul abordat de Apple pe iPhone X. Telefonul nu stă rău nici la celelalte capitole, fiind echipat cu cele mai performante procesoare produse chiar de Huawei 6GB memorie RAM și are și o baterie generoasă, de 4.000mAh ora, mult mai mare decât bateriile de pe modelele Galaxy S9 și S9+ sau iPhone X.

Nu este însă unul foarte ieftin. Ba chiar deloc! La 900 de euro, nu poate fi numit un telefon accesibil. Frații săi mai mici, P20 și P20 Lite, sunt însă mai ieftini, 680 de euro pentru P20, modelul standard al seriei, în timp ce Lite costă în jur de 300 de euro. Cu siguranță acesta din urmă va conta cel mai mult la capitolul volum de vânzări.

Iar cei de la Huawei sunt optimiști în ceea ce privește vânzările din acest an, anticipând că vor vinde până la finele anului 20 de milioane de unități, adică un record pentru compania chineză, în ceea ce privește gama lor de referință.

Huawei țintește, însă, poziția ocupată de Apple în topul celor mai mari producători de telefoane din lume, anunțând că în maximum doi ani va trece peste Apple ca volum de vânzări. Nici nu cred ca va fi greu, pentru că Huawei vinde foarte multe modelele de telefoane ieftine și are suportul piețelor asiatice unde telefoanele de buget sunt foarte populare.