Huawei și-ar putea lansa în curând HiAssistant care să concureze cu Siri și Alexa

- Adrian Ungureanu
593

Chinezii de la Huawei s-au tot lăudat în ultimele luni cu funcțiile de inteligență articială implementate pe dispozitivele sale mobile, dar încă nu are un asistent precum Alexa, Siri, Google Assistant, Cortana sau Bixby.

Dar acest lucru s-ar putea schimba în curând. În software-ul interfeței EMUI 8.1, care va fi pusă peste versiunea Android 8.1 Oreo sau găsit mai multe ”urme” de cod pentru ”HiAI Mobile Computing Platform” și “HiAssistant”.

Huawei oferă deja utilizatorilor anumitor dispozitive mobile din China HiVoice, un serviciu care le permite utilizatorilor să activeze diverse funcții de bază, precum apelarea, prin comandă vocală. Dar este departe de a putea fi numit un asistent AI.

Speculațiile actuale spun că HiAssistant ar putea deveni disponibil odată cu lansarea versiunii interfeței Huawei EMUI 8.1, dar doar pentru dispozitivele cu procesoare Kirin 970, singura platformă de la Huawei care unitate de procesare neurală, care permite funcții Ai avansate.

Noul HiAssistant pare să fie un sistem avansat de recunoaștere a vorbiri naturale ((Natural Language Understanding – NLU).), astfel încât să înțeleagă mai ușor comenzile vocale.

Este foarte posibil ca acest nou asistent să fie introdus chiar pe noile telefoane din seria Huawei P20 care va fi prezentată de 27 martie, la Paris.