Huawei se menține peste Apple în topul celor mai mari producători de telefoane

- Adrian Ungureanu
371

Chinezii de la Huawei sunt hotărâți să devină un competitor serios, care să le pună probleme celor doi giganți ai pieței, Apple și Samsung. Compania chineză a depășit Apple în vânzări în vară, dar iată că după nouă luni din acest an se menține pe locul doi în lume, în ceea ce privește volumul de vânzări.

Compania a anunțat că a vândut peste 100 de milioane de telefoane în primele trei trimestre ale acestui an, cu 30% mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut, depășind astfel obiectivul pentru acest an, cu trei luni înainte de terminarea acestuia.

Evident, este destul de greu de comparat portofoliul de telefoane, pentru că Apple vinde doar produse premium în timp de Huawei vinde telefoane pe toate segmentele de preț. Rămâne, însă, de văzut cum vor evolua vânzările Apple după ce va fi lansat iPhone X, care ar putea accelera, însă, abia de la începutul anului viitor, pentru că pe finalul anului, livrările de iPhone X vor fi limitate din cauza ritmului lent de producție.

Chiar și așa, compania a anunțat la începutul anului 2015 că vrea ca în 2018 să depășească Apple în vânzări, lucru pe care l-a realizat deja, iar pe termen lung vrea să depășească și Samsung.

Și are toate șansele pentru că Huawei o duce bine în continuare în China, piață pe care Samsung a pierdut foarte mult teren, iar ultimele rapoarte de piață realizate de marile companii de cercetare, precum IDC sau Gartner arată că Samsung nu se mai află nici măcar în Top 5 cei mai mari producători care vând telefoane în China.