Huawei prinsă cu minciuna în legătură cu camerele de pe Huawei P20 Pro

508

Compania chineză și-a lăudat noul vârf de gamă, modelul Huawei P20 Pro, pentru îmbunătățirile aduse componentei foto și a suportului AI oferit pentru utilizatori atunci când fotografiază sau filmează.

Oficialii Huawei au spus că din cele trei camere, doar cea cu senzor de 8MP are stabilizare optică și că celelalte camere nu au stabilizare optică. Dar telefonul a ajuns la iFixit care au ”disecat” telefonul, iar realitatea este că Huawei a mințit.

Huawei spune că stabilizarea optică pe celelalte două camere este realizată cu ajutorul funcțiilor de inteligenţă artificială (AI), deci este realizată prin intermediul unui soft special.

Numai că ”disecția” de la iFixit scoate la iveală că toate cele trei seturi de lentile au stabilizare optică utilizând un mecanism mecanic. Evident că acest lucru nu înseamnă că AI-ul nu asistă utilizatorul atunci când filmează, dar stabilizarea nu este făcută doar din soft.

Nu este un lucru rău că toate cele trei seturi de lentile au stabilizare optică. Ba din contră. Numai că Huawei se laudă cu îmbunătățirile aduse la nivelul funcțiilor AI și se pare că lucrurile nu stau chiar așa cum se laudă compania.