Huawei a prezentat prima mașină condusă de un smartphone

- Adrian Ungureanu
426

Probabil una din cele mai importante prezentări din cadrul MWC 2018 le aparține celor de la Huawei care au prezentat proiectul ”RoadReader”.

Huawei a devenit, astfel, primul producător de dispozitive mobile din lume care utilizează smartphone-ul dotat cu Inteligență Artificială pentru a conduce o mașină.

Proiectul “RoadReader” forțează limitele tehnologiei Huawei de recunoaștere a obiectelor și testează capabilitățile de învățare, viteza și performanța dispozitivelor cu tehnologia AI.

Spre deosebire de alte mașini fără șofer, care detectează pur și simplu obstacole, Huawei a transformat un Porsche Panamera într-o mașină fără șofer care nu doar vede, ci, foarte important, înțelege împrejurimile sale.

Acest lucru înseamnă că distinge între 1.000 de obiecte diferite, inclusiv o pisică sau un câine, o minge sau o bicicletă, reușind să decidă cu privire la cel mai adecvat mod de a acționa.

Proiectul “RoadReader” inițiat de Huawei profită de capabilitățile AI deja integrate în smartphone-ul Huawei Mate 10 Pro. Dispozitivul utilizează Inteligența Artificială pentru a recunoaște în mod automat obiecte precum pisici, câini, mâncare, dar și altele, ajutând oamenii să realizeze fotografii ca un profesionist.

“Smartphone-ul nostru este deja remarcabil la capitolul recunoaștere a obiectelor. Ne-am dorit să vedem dacă, într-o perioadă scurtă de timp, îl putem învăța nu numai să conducă o mașină, ci să își folosească capabilitățile AI pentru a remarca anumite obiecte pe care ulterior să învețe să le evite.”, a declarat, într-un comunicat remis redacției, Andrew Garrihy, Chief Marketing Officer, Huawei Europa de Vest. “Dacă tehnologia noastră este suficient de inteligentă pentru a realiza acest lucru în doar 5 săptămâni – ce altceva poate deveni posibil?”, a continuat acesta.

HUAWEI Mate10 Pro poate conduce un Porsche

Poate smartphone-ul tău să conducă o mașină autonomă? HUAWEI Mate10 Pro este primul smartphone cu inteligență artificială care poate conduce un Porsche. Convinge-te urmărind clipul de mai jos! #Mate10Pro

Δημοσιεύτηκε από Huawei Mobile στις Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2018

Majoritatea mașinilor autonome în curs de dezvoltare se bazează pe puterea de calcul a chip-urilor special construite de furnizorii de tehnologie de terță parte. Cu toate acestea, ca parte a misiunii sale continue de a face imposibilul să devină posibil, Huawei a utilizat tehnologia deja disponibilă în smartphone-urile sale, demonstrând funcționalitatea acesteia și capacitatea de a face față chiar și celei mai avansate tehnologii dezvoltate pentru a fi utilizată în cazul autovehiculelor fără șofer.