Huawei a prezentat prima mașină condusă de un smartphone

431

Probabil una din cele mai importante prezentări din cadrul MWC 2018 le aparține celor de la Huawei care au prezentat proiectul ”RoadReader”.

Huawei a devenit, astfel, primul producător de dispozitive mobile din lume care utilizează smartphone-ul dotat cu Inteligență Artificială pentru a conduce o mașină.

Proiectul “RoadReader” forțează limitele tehnologiei Huawei de recunoaștere a obiectelor și testează capabilitățile de învățare, viteza și performanța dispozitivelor cu tehnologia AI.

Spre deosebire de alte mașini fără șofer, care detectează pur și simplu obstacole, Huawei a transformat un Porsche Panamera într-o mașină fără șofer care nu doar vede, ci, foarte important, înțelege împrejurimile sale.

Acest lucru înseamnă că distinge între 1.000 de obiecte diferite, inclusiv o pisică sau un câine, o minge sau o bicicletă, reușind să decidă cu privire la cel mai adecvat mod de a acționa.

Proiectul “RoadReader” inițiat de Huawei profită de capabilitățile AI deja integrate în smartphone-ul Huawei Mate 10 Pro. Dispozitivul utilizează Inteligența Artificială pentru a recunoaște în mod automat obiecte precum pisici, câini, mâncare, dar și altele, ajutând oamenii să realizeze fotografii ca un profesionist.

“Smartphone-ul nostru este deja remarcabil la capitolul recunoaștere a obiectelor. Ne-am dorit să vedem dacă, într-o perioadă scurtă de timp, îl putem învăța nu numai să conducă o mașină, ci să își folosească capabilitățile AI pentru a remarca anumite obiecte pe care ulterior să învețe să le evite.”, a declarat, într-un comunicat remis redacției, Andrew Garrihy, Chief Marketing Officer, Huawei Europa de Vest. “Dacă tehnologia noastră este suficient de inteligentă pentru a realiza acest lucru în doar 5 săptămâni – ce altceva poate deveni posibil?”, a continuat acesta.

HUAWEI Mate10 Pro poate conduce un Porsche

Poate smartphone-ul tău să conducă o mașină autonomă? HUAWEI Mate10 Pro este primul smartphone cu inteligență artificială care poate conduce un Porsche. Convinge-te urmărind clipul de mai jos! #Mate10Pro

Δημοσιεύτηκε από Huawei Mobile στις Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2018

Majoritatea mașinilor autonome în curs de dezvoltare se bazează pe puterea de calcul a chip-urilor special construite de furnizorii de tehnologie de terță parte. Cu toate acestea, ca parte a misiunii sale continue de a face imposibilul să devină posibil, Huawei a utilizat tehnologia deja disponibilă în smartphone-urile sale, demonstrând funcționalitatea acesteia și capacitatea de a face față chiar și celei mai avansate tehnologii dezvoltate pentru a fi utilizată în cazul autovehiculelor fără șofer.