Huawei pregătește un dock pentru Mate 10, similar cu DeX-ul de la Samsung

- Adrian Ungureanu
378

Samsung a venit cu ideea de a oferi utilizatorilor de Galaxy S8, S8+ și Galaxy note 8 să-și folosească telefoanele mai mult decât ca pe niște telefoane și a venit cu DeX, un dock ce permite utilizarea lor ca desktop.

Cu ajutorul DeX, care se va conecta la un monitor, mouse și tastatură, telefonul va fi folosit ca unitate centrală pentru un sistem desktop, pentru o productivitate sporită, asemănătoare cu experiența oferită de un calculator.

Cei de la Huawei văd și ei potențial în acest sens și pregătește pentru noua serie Mate 10, ce va fi prezentată pe 16 octombrie, un dock similar cu DeX-ul de la Samsung. Astfel, și utilizatorii de telefoane Huawei Mate 10 vor putea să-și folosească telefoanele așa cum o fac utilizatorii de Galaxy S8, S8+ și Galaxy Note 8, care au și o stație DeX.

Această veste a fost dată de Yanis Anteur, CEO-ul companiei MirAxess, care produce Mirabook, un dispozitiv în formă de laptop la care se poate conecta un telefon pentru a-l utiliza cu o interfață în stil PC. ”Noile telefoane Huawei ce vor fi prezentate pe 16 octombrie vor avea un avea un dock în genul DeX și va fi compatibil și cu sistemul nostru Mirabook”, a dezvăluit Anteur, în contextul în care anunța că Mirobook oferă suport și pentru Galaxy S8.

Deocamdată, nu există un nume pentru acest produs de la Huawei, așa că va trebui să așteptăm prezentarea de la mijlocul acestei luni.

No posts to display