Huawei Nova 3 ar putea fi lansat în decembrie – încă un telefon cu patru camere foto

- Adrian Ungureanu
417

Huawei inundă piața cu telefoane cu camere foto duale și pe față și pe spate, iar numele modelului Nova 3 se plimbă de ceva timp prin diverse articole în media online.

Problema e ca acest Huawei Nova 3 nu pare a fi altceva decât o versiune a modelului Honor 7X despre care vă vorbeam ieri, iar singura diferență la nivel de hardware este dată de procesorul cu care ar urma să vină Nova 3.

Honor 7X vine cu procesorul Kirin 659, produs de Huawei, același care echipa și modelul de anul trecut Honor 6X. Nova 3, care urmează să fie lansat, ar fi echipat cu noul procesor dedicat segmentului mediu, Kirin 670.

În rest, lista de specificații este foarte asemănătoare. Și cu siguranță la nivel estetic, în afara brandului, nu cred că vor fi diferențe. Cel puțin nu diferențe evidente.

Nova 3 ar urma să vină, la fel ca și Honor 7X, cu ecran de 5,93 inci, cu rezoluție Full HD+ (2160×1080 pixeli) în format 18:9, cam ca mai toate modelele noi lansate în 2017.

Deocamdată, se spune că telefonul va veni cu 3GB memorie RAM, deși Honor 7X a fost lansat cu 4GB de RAM. Dar mă îndoiesc că Nova nu va primii și o versiune cu 4GB de RAM. Pentru moment se vorbește doar de varianta de 32GB spațiu de stocare intern. Honor 7X vine și cu opțiuni de 64GB și 128GB, așa că și Nova 3 ar putea fi la fel.

Componenta foto este formată dintr-o cameră principală duală, formată din senzori de 16MP și 20MP, și o cameră frontală, pentru selfie-uri, cu senzori de 20MP și 2MP. Pe lângă camera duală, pe partea din spate regăsim și un senzor de amprentă.

Telefonul este alimentat de o baterie de 3,340mAh, similară cu cea de la modelul, Honor 7X și Huawei Mate 10 Lite, care pare să fie platforma din care se trag ambele telefoane.

Va mai fi o diferență notabilă. Legată de preț. Dacă în cazul lui Honor 7X, prețurile încep de la 220 de euro, în cazul modelului Nova 3 prețul speculat este de 350 de euro. Mult mai mare, pentru modelul cu logo-ul Huawei pe le, decât pe cel cu brandul Honor. Într-adevăr, Honor este brandul low-cost al grupului Huawei, dar diferențele dintre dispozitive din punct de vedere al specificațiilor nu justifică deloc diferența mare de preț.