Huawei Mate 10 Pro apare într-o nouă imagine – niciun senzor de amprente la vedere!

- Adrian Ungureanu
452

La mijlocul lunii viitoare Huawei va lansa nouă serie Mate 10 formată din trei modele diferite: Mate 10, Mate 10 Pro și Mate 10 Lite.

Ultimul dintre ele a fost deja lansat în China, dar cu numele Huawei Maimang 6. Celelalte două vor fi prezentate în premieră pe 16 octombrie, în Germania, iar între timp, modelul Pro și-a făcut apariția într-o nouă imagine. Pare a fi o imagine de presă, dar avem un mare semn de întrebare: unde e senzorul de amprentă???

Nu e ca și cum ar fi obligatoriu ca un telefon să aibă senzor de amprentă. Cel mai bun exemplu este iPhone X. Dar acesta vine cu o soluție nouă și revoluționară de autentificare, și anume autentificarea facială 3D, sau FaceID cum îi spune Apple.

Evident, și Huawei ar putea veni cu o soluție similară, dar mă îndoiesc de faptul că Huawei ar putea dezvolta o soluție la fel de sigură precum senzorul de amprentă clasic sau care să se poate compara cu FaceID.

Senzorul de amprentă a devenit un standard pe piață. Chiar și unele dintre cele mai ieftine telefoane au senzor de amprentă, iar un telefon care va costa peste 1.000 de dolari/euro ar trebui să vină cu o soluție de securitate bună. Să nu uităm că, la fel ca și Apple, și Huawei are propria soluție de plăți cu mobilul, denumită simplu Huawei Pay.

Dacă Mate 10 Pro are o soluție similară cu cea de la Samsung, care poate fi păcălită cu o fotografie, cu siguranță operatorii de plăți nu vor accepta o astfel de soluție.

Oricum, în această imagine nu vedem niciun senzor de amprentă. Pe partea din spate vedem cei doi senzori foto, în față nu există niciun buton fizic. Să gândim că Huawei a instalat un senzor integrat în display, iarăși, pare destul puțin plauzibil. Nu imposibil, dar dacă ar fi așa, am fi aflat ceva până acum.