Huawei lansează în România smartphone-ul cu camera frontală retractabilă, HUAWEI P Smart Z

409

Huawei anunță lansarea pe piața locală a noului HUAWEI P Smart Z, un smartphone fără notch, cu o cameră frontală retractabilă în corpul telefonului, cu ecran Full HD și un preț atractiv.

Echipat cu chipsetul Kirin 710F, HUAWEI P Smart Z vine cu fotografiere asistată de AI și durată mare de viață a bateriei.

Datorită mutării camerei secundare și a senzorului de lumină ambientală, ecranul HUAWEI P Smart Z obține un raport de aspect 19,5:9, raportul ecran-corp fiind de 91% (AA/TP, date de la laboratorul Huawei).

Afișajul Full HD 2340 x 1080 cu o densitate de 391 PPI, are integrat modul Eye Comfort care filtrează lumina albastră, pentru a preveni suprasolicitarea și obosirea ochilor. Funcția a primit certificare din partea TÜV Rheinland.

Ascunsă în corpul telefonului în timpul utilizării normale a smartphone-ului, camera frontală de 16MP este activată și se ridică automat deasupra ecranului doar în momentul în care este apăsată funcția de selfie. Obiectivul este acționat de un motor și de un dispozitiv de ridicare dezvoltate de la zero. Este nevoie de doar o secundă pentru ridicarea sau coborârea camerei, ceea ce o transformă într-un instrument util, nefiind doar o curiozitate tehnologică.

Testele confirmă că acesta poate să reziste la solicitările rezultate în urma a 100.000 de folosiri repetate, fără a fi deteriorată, și că partea din față poate să suporte forța directă a unui obiect de 12 kg. În plus, telefonul este prevăzut cu o funcție de protecție la șoc ce detectează automat momentul când telefonul este în cădere liberă și retrage obiectivul, diminuând astfel efectele căderii.

Cameră foto principală este formată dintr-un modul dual de 16 MP + 2 MP. Diafragma F/1,8 a camerei principale lasă cu peste 50% mai multă lumină să ajungă la senzor în comparație cu F/2,2; focalizează mai repede și elimină eficient zgomotul din imagine.

Performanța procesorului Kirin 710F este cu 75% mai bună față de generația anterioară, ceea ce înseamnă că performanță generală este cu 30% mai mare, iar consumul de energie cu 30% mai mic. Bateria de 4.000 mAh se potrivește perfect cu chipsetul Kirin 710F, conlucrând pentru a oferi o eficiență energetică optimă.

Noul HUAWEI P Smart Z este disponibil din luna iulie, cu prețul recomandat de 1.399 lei, la partenerii autorizați Huawei și în Huawei Experience Shop – Afi București sau Huawei Service Center. Opțiunile de culori sunt Midnight Black, Sapphire Blue și Emerald Green.