Huawei ar putea avea probleme cu aprovizionarea de display-uri OLED din cauza Apple şi Samsung

- Adrian Ungureanu
260

Piaţa display-urilor OLED pentru telefoane este dominată de Samsung care asigură peste 70% din producţia globală. Acest lucru este bun pentru Samsung, dar rău pentru ceilalţi producători de telefoane care depinde de compania sud-coreeană, care are cele mai mari capacităţi de producţie.

Pentru că este singura companie care dispune de astfel de capacităţi de producţie, Apple a fost nevoită să comande de la marii rivali panouri pentru noile lor iPhone-uri ce vor fi lansate în toamnă. Americanii au comandat 120 de milioane de panouri, în două contracte, a căror valoarea cumulată este de 6,6 miliarde de dolari.

Huawei este un alt client important al celor de la Samsung pentru panouri OLED. Dar prioritate la stocuri au divizia Samsung Electronics şi Apple. Împreună vor acapara cam 70% din totalul panourilor produse. În aceste condiţii, cei de la Digitimes, notează că Huawei ar putea avea probleme cu aprovizionarea de panouri OLED, dacă le va merge bine vânzările de Huawei P10 şi P10 Plus.

Singura companie importantă care mai produce panouri OLED este LG Display, dar problema e ca nu are capacităţi de producţie la fel de mari ca şi Samsung. Abia din 2018 lucrurile se vor mai echilibra pe piaţă, cât sunt aşteptate deschiderea mai multor fabrici de OLED a mai multe producători, printre care şi japonezii de la Sharp.