Huawei aduce un nou telefon de buget în Europa – Smart Nova

- Adrian Ungureanu
270

Huawei a lansat, tacit, în Europa un nou telefon care este disponibil în magazine deja, denumit Nova Smart, un telefon de buget, dar care nu arată chiar atât de rău ținând cont de segmentul de preț pe care e plasat.

Telefonul vine cu un display de 5 inci cu rezoluție HD 720p, procesor Snapdragon 435, octa-core la 1,4 GHz, 2 GB memorie RAM și doar 16 GB spațiu de stocare intern, dar telefonul dispune și de slot pentru card microSD de până la 128 GB.

Noul telefon Huawei este dotat cu o cameră principală cu senzor de 13 MP și una frontală cu senzor de 5 MP. Nova Smart rulează Android 6.0, dispune de o baterie de 3.020 mAh și are senzor pentru amprente, o raritate pentru telefoanele din acest segment de preț.

Pentru că tot am ajuns și la acest capitol, în Europa telefonul este vândut la un preț de 200 de euro. De precizat totuși, că acest Nova Smart este, de fapt, modelul Honor 6c sau Huawei Enjoy 6s. Compania chineză este cunoscută pentru faptul că schimbă numele unor telefoane lansate inițial în China, atunci când le aduce în Europa.