Huawei a lansat Honor 7X – cameră duală, ecran 18:9 și design atrăgător

- Adrian Ungureanu
412

Divizia de brand a celor de la Huawei a lansat noul Honor 7X, un telefon de clasă medie, dotat cu ecran în format 18:9, cu margini extrasubțiri, cameră foto duală și care se laudă cu un design foarte atrăgător.

Cel puțin din imaginile de prezentare telefonul arată foarte bine. În rest, este un telefon de clasă medie, dotată în schimb cu o baterie generoasă.

Acesta are un ecran de 5,93 inci, cu rezoluție Full HD+ (2160×1080 pixeli) în format 18:9, cam ca mai toate modelele noi lansate în 2017. Acesta prezintă imagini foarte subțiri pe laterale și arată foarte bine.

La interior se regăsește o platformă proprietară, produsă de Huawei, cu procesor Kirin 659, dedicată modelelor de clasă medie. Telefonul dispune, totodată, de 4GB memorie RAM și va veni în trei versiuni în ceea ce privește stocarea internă, de 32GB, 64GB și 128GB.

Componenta foto este formată dintr-o cameră principală duală, o combinație de senzori de 16MP și 2MP, și o cameră frontală, pentru selfie-uri de 8MP. Pe lângă camera duală, pe partea din spate regăsim și un senzor de amprentă.

Telefonul este alimentat de o baterie de 3,340mAh, similară cu cea de la modelul Huawei Mate 10 Lite. Va fi disponibil în trei variante de culoare, auriu, negru și albastru.

Prețurile din China sund de circa 170 de euro pentru versiunea de 32GB, 220 de euro pentru cea de 64GB stocare internă și circa 260 de euro va costa versiunea cu 128GB spațiu de stocare intern. Deocamdată compania nu a dezvăluit prețul și va fi disponibil la vânzare în prima fază în China și India, dar sunt șanse mari să ajungă și în Europa.