Huawei a lansat telefoanele P30 și P30 Pro, dedicate fotografiei

447

Huawei a dezvăluit la Paris smartphone-urile HUAWEI P30 și HUAWEI P30 Pro. Seria HUAWEI P30 păstrează DNA-ul seriei P în ceea ce privește designul și fotografia, beneficiind de cea mai avansată cameră foto dezvoltată de companie pentru un smartphone.

Dispozitivele integrează senzorul HUAWEI SuperSpectrum, obiectivul optic HUAWEI SuperZoom, noua cameră – Time of Flight (TOF) și de stabilizare îmbunătățită a imaginii. Datorită acestor tehnologii, modelele HUAWEI P30 și HUAWEI P30 Pro pot captura fotografii și videoclipuri de calitate superioară, indiferent de condițiile de iluminare.

Richard Yu, Directorul General al Huawei Consumer Business Group a declarat, “După decenii de dezvoltare a tehnologiei camerei digitale, seria HUAWEI P30 reprezintă o inovație esențială, care va reinventa regulile și va remodela percepția tuturor cu privire la fotografiile realizate cu telefonul mobil. Inovații precum Senzorul HUAWEI SuperSpectrum și lentila SuperZoom ne dau posibilitatea de a depăși granițele atât în cazul fotografiei, cât și în ceea ce privește crearea de videouri – o frontieră a cărei depășire era demult așteptată. Seria HUAWEI P30 va stabili standardul pentru următoarea generație de smartphone-uri, dând posibilitatea oamenilor să capteze adevărata frumusețe a lumii din jurul lor, prin intermediul unui dispozitiv care le încape în palmă.”

Cu un scor record acordat de DxOMark, de 112, atât în cazul fotografiei, cât și în ceea ce privește realizarea de videouri, HUAWEI P30 Pro este echipat cu un nou sistem Leica format din patru camere foto, care include o cameră principală de 40MP cu senzor HUAWEI SuperSpectrum Sensor, o cameră ultra-wide de 20MP, o cameră telefoto de 8MP, o cameră HUAWEI Time-of-Flight (TOF), dar și o cameră frontală de 32MP, care duce selfie-urile la un cu totul alt nivel.

Senzorul RYYB SuperSpectrum se îndepărtează de tradiționalul filtru Bayer RGGB, înlocuind pixelii verzi cu pixeli de culoare galbenă, ceea ce determină un scor ISO maxim de 409.600 pentru modelul HUAWEI P30 Pro și de 204.800 pentru modelul HUAWEI P30. Această schimbare a tehnologiei senzorilor, în combinație cu AIS și OIS oferite de HUAWEI și cu diafragma  f/1,6 a HUAWEI P30 Pro, garantează rezultate îmbunătățite într-o gamă largă de situații, inclusiv în condiții de iluminare scăzută, generând imagini cu caracteristici superioare în ceea ce privește detaliile, culorile și claritatea.

Datorită designului periscopic, SuperZoom Lens susține un zoom optic de până la 5x, 10X hybrid zoom și un zoom digital de 50X. O prismă din camera telefoto reflectă lumina la unghi de 90 de grade pentru a maximiza distanța focală, fără a scoate obiectivul în relief.

Elementul cheie al modelului HUAWEI P30 Pro este dat de camera ToF, ce captează informații de profunzime pentru a realiza o segmentare exactă a imaginii. Măsurarea precisă a distanței permite simularea unor niveluri multiple de bokeh. Funcția Super Portrait surprinde și cele mai mici detalii, de exemplu șuvițele de păr ale unei persoane. De asemenea, aceasta combină informații cu privire la profunzime și algoritmi brevetați, cu scopul de a genera imagini cu fundal defocusat, care evidențiază subiectul în orice situație.

Funcția HDR+ asistată de inteligența artificială permite camerelor să combine fotografiile multiple făcute în succesiune rapidă, pentru a elimina imaginile supraexpuse și cu lumină din spate.

HUAWEI P30 Pro de 6,47 inchi și HUAWEI P30 de 6,1 inchi sunt disponibile în culorile: Breathing Crystal, Amber Sunrise, Aurora, Pearl White și Black. Ecranul FHD+ (2340×1080) Dewdrop este prevăzut cu un senzor pentru amprentă integrat, pentru o autentificare rapidă și sigură. HUAWEI P30 Pro este prevăzut și cu HUAWEI Acoustic Display Technology, care îi permite să redea sunetele fără a avea un difuzor dedicat.

Specificații Huawei P30

  • procesor Kirin 980 de 7nm
  • Extendable Read-Only File System (EROFS), ce îmbunătățește viteza de răspuns a sistemului de stocare
  • Modelul HUAWEI P30 Pro este dotat cu un acumulator de 4200mAh (valoare tipică) și cu HUAWEI SuperCharge de 40W
  • conectivitate Dual SIM și Dual VoLTE.

 

Preț și disponibilitate
Noile modele HUAWEI P30 și HUAWEI P30 Pro sunt disponibile imediat la nivel mondial.

Model Versiune Prețuri (Taxe incluse)
HUAWEI P30 Pro 8GB RAM + 128GB ROM EUR 999
8GB RAM + 256GB ROM EUR 1.099
8GB RAM + 512GB ROM EUR 1.249
HUAWEI P30 6GB RAM + 128GB ROM EUR 799