Huawei a depășit Apple și a devenit al doilea cel mai mare producător de telefoane din lume

284

Oficialii companiei chineze le spuneau angajaților lor, la începutul anului 2015, după cu an 2014 foarte bun în vânzări că vor să devină în cel mai scurt timp al doilea cel mai mare producător de telefoane din lume și că pe termen lung țintește poziția de lider.

Au mai spus-o de câteva ori de atunci, iar Huawei s-a apropiat din ce în ce mai mult de cei doi giganți ai pieței, Samsung și Apple. În lunile iunie și iulie a acestui an, prima parte a obiectivului lor a fost atins. Huawei a vândut mai multe telefoane decât Apple pe parcursul celor două luni, potrivit companiei de cercetare de piață Counter Point Research, companie care-și are sediul în Hong Kong.

Potrivit datelor companiei, Huawei a avut și în iunie și în iulie o cotă de piață în vânzări mai mare decât a celor de la Apple, cu mențiunea că în iulie compania americană a reușit să recupereze din terenul pierdut în iunie. Dacă în iunie Huawei avea o cotă de piață de aproape 11%, iar Apple coborâse până la 9%, în luna iulie, cota de piață a celor de la Huawei s-a consolidat la 11%, iar Apple și-a majorat cota de piață din vânzări, puțin sub 11%.

Trebuie menționat și faptul că Huawei a beneficiat de un context favorabil. În primul rând, Huawei se bucură și de aportul brandului Honor și a tot lansat modele noi în ultimele luni, în timp ce fanii Apple așteaptă noile iPhone-uri ce vor fi prezentate pe 12 septembrie, adică la începutul săptămânii viitoare.

Cu siguranță, balanța se va înclina din nou în favoarea Apple, care va recupera mult din terenul pierdut în prima parte a anului, pe final de an, ajutată de noile modele și vânzările din perioada sărbătorilor.

Pentru a-și menține poziția, Huawei nu poate să spere decât la o opoziție mai puternică din partea celorlalți producători de telefoane care să se opună valului de vânzări de iPhone-uri. Samsung a lansat de curând Galaxy Note 8, care a început să fie livrat în SUA, iar în Europa primele modele vor ajunge începând cu săptămâna viitoare, LG a prezentat LG V30, Google este așteptat să lanseze modelele Pixel 2 și Pixel 2 XL, în luna octombrie.

Huawei își poate pune speranțele în propriul model Mate 10, care fi prezentat pe data de 16 octombrie, la München. Dar dacă Mate 10 va fi atât de scump pe cât se zvonește, adică să bată spre pragul de 1.000 de dolari, nu va avea nicio șansă în fața iPhone 8 și Galaxy Note 8, pentru că potențialii cumpărători de telefoane premium se îndreaptă de obicei către modelele de la Apple și Samsung.