HTC va prezenta pe 15 ianuarie HTC U11 EYEs – primul său telefon dual camera din 2015 încoace

- Adrian Ungureanu
403

Cei de la HTC ar fi trebuit să lanseze spre finalul anului trecut modelul cunoscut sub numele de cod HTC Harmony, dar nu a mai reușit. Între timp am aflat că acestea se numele HTC U11 EYEs și va fi lansat săptămâna viitoare.

Mai exact, luni 15 ianuarie în cadrul unui eveniment ce va avea loc în China, așa cum se poate vedea în invitația trimisă presei chineze, postată de HTC pe contul oficial de Weibo, una din cele mai populare rețele de socializare din China. Telefonul a primit numele EYEs pentru că va fi dotat cu cameră duală, lucru care poate fi observat și din fundalul acestei invitații. Este primul telefon cu cameră duală de la HTC din 2015 încoace.

HTC a fost printre primele companii care au veni cu o cameră duală pe un telefon, în 2011, dar atunci era vorba pentru a obține efecte 3D, pentru a face poze 3D, camera de atunci nu avea funcțiile pe care le au acum noile camere duale.

Cât despre noul telefon, HTC U11 EYEs este așteptat să vină cu un ecran de 5,99 inci, cu rezoluție Full HD+ (2160×1080), în format 18:9 și ar fi echipat cu procesoare Snapdragon 652. Se vorbește că va oferi două variante de echipare RAM și stocare internă: 4GB RAM + 64GB stocare și 6GB RAM + 128Gb stocare.

Camera principală duală va fi formată dintr-un senzor de 12MP și unul de 5MP. Din păcate nu prea sunt date concludente despre camera frontală, iar singurul lucru pe care-l mai știm este că ar urma să fie alimentat de o baterie de 3.930mAh. Dar vom afla mai multe luni.