HTC U12+ lansat oficial! Taiwanezii fac un pas în față!

413

Taiwanezii de la HTC au lansat cel mai nou flagship al lor, modelul HTC U12+, pe care-l așteptăm de ceva timp, dar care se lansează acum cu speranța că va deveni cu competitor pentru brandurile mari.

HTC era acum 4-5 ani unul din marii producători, cu fani în întreaga lume, fiind extrem de apreciați pentru telefoanele lor. Pentru calitate, pentru design, pentru specificații, pentru aproape tot.

În ultimii, însă, HTC a decăzut foarte mult. Nu a mai venit pe piață cu telefoane performante în vânzări, iar la un moment dat, acum vreo 2 ani, chiar se vorbea de un posibil faliment.

Într-un fel sau altul, HTC a reușit să reziste, iar după ce a predat o parte din divizia de mobile către cei de la Google, compania taiwaneză a mai făcut rost de ceva bani și pare că lucrează mai relaxat. Așa a lansat HTC U12+, care promite mult.

Design îmbunătățit, specificații de top și parcă vine din nou cu flerul de telefon HTC, așa cum era în trecut.

Are un ecran de 6 inci, cu rezoluție QuadHD+ (2880×1440 pixeli), în format 18:9, cu suport HDR 10. Vine cu Snapdragon 845, cel mai bun procesor de pe piață pentru telefoane Android, opțiuni de 4GB și 6GB RAM, două variante de stocare internă, 64GB și 128GB, plus slot pentru card microSD.

Are cameră duală pe spate cu cu senzori de 12MP și 16MP, dar și o cameră selfie duală, formată din 2 senzori de 8MP fiecare.

Are o baterie de 3.500mAh, cu încărcare rapidă și wireless, port USB Type-C, fără mufa jack din păcate, cu Android Oreo la bord și Edge Sense și certificare IP68 pentru rezistență la apă și praf.

Prețurile nu sunt mici însă. Varianta cu 4GB RAM și 64GB stocare internă are un preț recomandat pentru Europa de 800 de euro. Destul de ridicat.

Este un telefon interesant. Prețul ar putea fi o problemă. Rămâne de văzut cum vor reacționa fanii HTC și potențialii cumpărători.