HTC U12 ar putea avea 6GB de RAM, ecran 18:9 și cameră duală

- Adrian Ungureanu
410

Era și timpul să auzim ceva despre următorul vârf de gamă de la HTC. Acesta ar trebui să fie HTC U12, dacă nu cumva compania taiwaneză se gândește să schimbe numele acestuia.

Și au apărut informații destul de importante. Potrivit zvonacului @LlabTooFeR, care a mai oferit în trecut date despre telefoanele de la HTC, a postat pe Twitter cele mai importante specificații ale modelul HTC U12.

Potrivit acestuia, telefonul va avea un ecran de 5,99 inci, cu rezoluție Quad HD+ (2880×1440 pixeli). Așadar va avea format 18:9. Procesorul va fi un Snapdragon 845, cel mai bun model de la Qualcomm în 2018. Potrivit sursei citate, HTC U12 va avea 6GB memorie RAM și 256GB spațiu de stocare internă.

Componenta foto va fi formată dintr-o cameră principală duală cu senzori Sony, de 12MP și 16MP. Camera selfie va avea un senzor de 8MP.

Noul vârf de gamă de la HTC este așteptat să vină cu Edge Sense 2.0, versiunea îmbunătățită a funcției introduse anul trecut pe HTC U11, ce le permite utilizatorilor să acționeze diverse funcții prin strângerea marginilor telefonului.

Alte specificații mai cuprind Android 8.0 Oreo, HTC Face Unlock, versiuni single și dual-SIM, rezistență la apă și praf (certificare IP68) și o baterie de 3.420mAh. În plus telefonul va avea suport Project Treble, ceea ce înseamnă că va primii actualizări la Android rapid și mult mai discret ca în prezent.

Cât despre data de lansare și preț, se pare că ar putea fi lansat în luna aprilie, la un preț de aproximativ 880 de dolari.