HTC U ar putea fi lansat la începutul lunii mai

- Adrian Ungureanu
176

Taiwanezii de la HTC încearcă să-și revitalizeze portofoliul de telefoane după ce familia One pare să devină doar o amintire. Deși au fost la un moment dat niște zvonuri despre un posibil HTC One 11, se pare că noua gamă HTC U pare să fie cea în care compania taiwanează își canalizeză toate energiile.

După ce a prezentat modelele U Play și U Ultra, iată că încep să se înmulțească zvonurile și despre un al treilea model, HTC U care vine de asemenea cu un set de specificații interesant.

Noile informații vin de la Evan Blass, alias @evleaks, deci putem să le considerăm ca fiind foarte aproape de adevăr, în condițiile în care acesta nu a oferit niciodată informații eronate. Potrivit aceastuia, noul telefon va veni cu ecran de 5,5 inci, cu rezoluție Full HD.

La interior telefonul ar urma să ascundă platforma Snapdragon 835, cu procesor octa-core și procesor grafic Adreno 540. Va veni în versiuni de 4 și 6 GB memorie RAM și opțiuni de 64 și 128 GB spațiu de stocare intern. Telefonul va fi alimentat de o baterie de 3.000 mAh și va dispune și de încărcare rapidă.

Din detaliile oferite de Blass nu reiese care e componenta foto, dar din scăpările anterioare se pare că va avea o cameră principală de 12 MP și una frontală de 16 MP, informație ce pare cel puțin ciudată. De obicei mai mulți megapixeli sunt puși pe camera principală, doar dacă în cazul acesta nu vorbin de o cameră duală.

Potrivit lui Evan Blass telefonul ar trebui să fie lansat oficial în magazine în aproximativ o lună, adică la începutul lunii mai. Este posibil însă ca HTC să-l prezinte ceva mai devreme, la finalul acestei luni.